background img
Boxen Banner
banner

Vattenpark Slide & Splash

Slide and Splash Headder 813

Snabba fakta:

Aktivitet: Vattenpark

Plats: Lagoa

Land: Portugal

Anläggning: Slide & Splash

Kontakt: http://www.slidesplash.com/

Not: webbplatsen till slide & splash är i skrivande stund inte på engelska men kontaktinformation och priser går att se för de som inte behärskar portugisiska eller spanska.

_______________________________________________________________________________________

För barn som gillar att bada är vattenparker en häftig upplevelse och även för vuxna som fortfarande har barnasinnet kvar kommer att ha kul. Det är i varje fall min upplevelse av att vistats en hel dag på vattenparken Slide & Splash.

Film: En dag på Slide & Splash

Vi tog taxi från vårt hotell i Farrgudo till Slide & Splash. Det tog endast 15 minuter med taxi vilket inte blev så kostsamt. Kör man egen bil finns det en stor parkering lättillgängligt vid anläggningen.

Man betalar en avgift per person sedan är det bara att åka så mycket man vill. Alla åkattraktioner inne i parken ingår i entrépriset. Bra att veta är att det finns små värdeskåp att hyra där man kan låsa in bilnycklar, pengar, klockor eller annat som man inte vill ska ligga synligt vid parasollet och handuken. Parasoll finns även att hyra.

Man börjar med att hitta en plats där man vill sätta upp sitt parasoll och lägga ut sina handukar för att ha en liten bas att utgå ifrån. Sedan är det bara att börja åka de olika vattenrutschkanorna. En del är mer lämpade för små barn och andra för mer vuxna barn och föräldrar.

Många av rutschkanorna är gjorda för att åka med en badring som underlag vilket gör det till en speciell upplevelse. Lite gungigt men samtidigt bekvämt. Men för den som gillar fart finns det en riktigt hög rutschkana som man åker ”in blanko”. Rutschkanan kallas för Kamikaze och är den största attraktionen i parken. Ritigt kul. En väl utnyttjad och väl värd ett besök.

Bildspel: Några bilder från Slide & Splash i Lagoa, Algarve, Portugal

Författare: Fredrik Lindgren

Foto: Fredrik Lindgren


Menu Title