background img
Boxen Banner
banner

Tärnaby – skidåkning i hög klass…

Tärnaby Header 1460

Snabba fakta:

Aktivitet: Skidåkning

Plats: Tärnaby

Region: Västerbotten

Närmaste flygplats: Hemmavan

Att ta sig till Tärnaby från Hemmavan: Buss

Att ta sig till Tärnaby är relativt enkelt. Med flyg tar man sig till Hemmavans flygplats där man tar en transferbuss till Tärnaby. Alternativt tar man buss eller egen bil direkt till Tärnaby. Enklast är att köra blå vägen via Storuman.

Skidåkningen i Tärnaby är riktigt kul för de som gillar att åka fint preparerade skidbackar. Det märks att orten andas alpin skidåkning. Backarna är väl preparerade och håller mycket fin kvalitet. Även om det ibland kan vara isigt lyckas de att hålla backarna mjuka och fina att åka i tack vare sina pistmaskiner och höga kompetens.

Fjällhotellet är gammalt men har sin egna charm. Ett perfekt ställe att ta en behövlig lunch eller varför inte något gott att förtära efter dagens eller kvällens skidåkning. Man kan med fördel stanna kvar länge för att ha kul med kvällsskidåkningen. Backarna har bra belysning vilket gör kvällsåkningen riktigt kul.

Att åka off-pist i Tärnaby är möjligt men möjligheterna är få. När vi var där hittade vi endast ett område till vänster om liften i Ingemarbacken. Ett riktigt kul område med gallrad björkskog. Men i övrigt var det begränsat.

Tärnaby är ett riktigt bra alternativ för de som gillar att åka väl preparerade backar. Korta liftköer och härlig stämning gör hela upplevelsen värd att göras.

Text, Foto, Johan Eriksson


Menu Title