background img
Boxen Banner
banner

Staden som överraskar med både strandliv och storstadspuls

TakeVenture Las Palams Down Town Thumb
Snabba fakta: AKTIVITE: Stadsvandring STAD: Las Palmas REGION: Gran Canaria LAND: Spanien NÄRMASTE FLYGPLATS: Las Palmas

Las Palmas med sina cirka 400 000 invånare känns som lite storstad med ett rikt utbud av upplevelser. Turismen är en stor del av ekonomin på Gran Canaria men i Las Palmas upplever man inte turismen på samma sätt som i de mer traditionella badorterna som till exempel Playa del Ingles och Maspalomas.

TakeVenture Las Palams Down Town

Även om Las Palmas också har sin kända badstrand, Las Canteras är det innerstaden som gör Las Palmas till vad den är. Vackra torg, fina byggnader, mysiga gator, shopping och nattliv gör att det finns mycket att uppleva.

Gran Canaria är en liten ö och om man valt att tillbringa sin semester i de södra badorterna är det ändå värt att åka in till Las Palmas en kväll för att uppleva staden. Med buss från Playa del Ingels tar det cirka en timme beroende på vilken buss man tar. Den snabbaste bussen är den som går direkt utan uppehåll och är relativt billig. Sista bussen tillbaka till Mogan via Playa del Ingles går vid 02 tiden. Busstiderna står att läsa i varje busshållsplats.

TakeVenture Las Palmas Old City

Den centrala delen av Las Palmas ligger nära busstorget och man behöver inte fundera på taxi. Allt ligget inom promenadavstånd. Huvudgatan som också är en gågata likt den vi känner från Stockholm i Sverige heter “Calle de Trina” (allmänt kallad Triana Street) och nås efter man passerat ett litet torg.

TakeVenture Las Palmas Katedral

Gågatan går genom innerstaden och leder till den gamla delen av Las Palmas. Gågatan kantas av shopping och restauranger med flera mysiga gränder att gå genom. I den gamla delen av Las Palmas som heter Vegueta hittar man sevärdheter som Katedralen Santa Ana, Moderna museet och mycket mysiga kaféer och barer att besöka.

Har man tid till en stadsvandring som kvällsaktivitet kan man med fördel spendera en kväll i Las Palmas. Atmosfären i staden är mycket härlig.

Text/Foto: Fredrik Lindgren


Menu Title