background img
Boxen Banner
banner

Sportklättring utanför Santa Cruz

Climbing Santa Cruize560 - TakeVenture

Efter en skön dag med surfing i Santa Cruz tog vi oss till en närbelägen klippa vid havet där det skulle finnas kul sportklättring. Enligt vad vi hört skulle det finnas en trång korridor med klättring som hade utsikt över havet. Det lät som något vi ville titta närmare på.

Climbing Santa Cruize - TakeVenture (10)

Klippan var till en början lätt att hitta eftersom stora delar av kusten har ett klippstup ned mot havet. Men att hitta området med klättring var en annan sak. Vart vi än gick hittade vi inte någon naturlig sluttning eller ravin ned till havslinjen. Tillslut fann vi en rätt så ogästvänlig ravin att klättra ned genom för att komma till den klippiga strandlinjen.

Climbing Santa Cruize - TakeVenture (9)

Det visade sig att vi kommit rätt och klätterlederna kom som på ett pärlband en efter en. Till en början var det rätt korta leder, cirka 15 meter men de hade sina intressanta inslag. Utsikten var det inget fel på heller. Havet med solen i horisonten gjorde hela upplevelsen så mycket bättre.

Climbing Santa Cruize - TakeVenture (4)

Efter en stunds klättrande kom vi till slut fram till den omtalade korridoren med klätterleder där man samtidigt hade utsikt över havet. Korridoren gick i en sådan riktning att man hade havet till vänster om sig vilket gjorde det möjligt att se havet samtidigt som man klättrade. Lederna var kul att klättra, kanske inte de finaste jag upplevt men platsen gjorde det hela till ett riktigt kul ställe.

Climbing Santa Cruize - TakeVenture (7) copy

Dagen började gå mot skymning och det var dags att vända hemåt för kvällsbestyr. Då kom en liten överraskning. Den korridor som vi klättrade i visade sig vara en smal ravin som ledde hela vägen upp till den plats där vi parkerat bilen. Snyggt gjorda trappsteg i berget ledde hela vägen upp till den väg som vi redan hade kört.

Vi skrattade gott åt det hela och undrade hur vi kunde missa denna enkla nedfart till det ställe vi sökte.

Text/Foto: Fredrik Lindgren


Menu Title