background img
Boxen Banner
banner

Santa Cruz Portugal. Finslipa din förmåga som surfare…

Santa Cruize surfing 1233

Snabba fakta:

Aktivitet: Vågsurfing, Kitesurfing, Body board

Plats: Santa Cruz

Region:

Land: Protugal

Kust/Hav: Västkust/Atlanthavet

Santa Cruz är en bra plats att börja sin surfingkarriär på. Vågorna är relativt små men samtidigt tillräckligt stora för att hålla god kvalitet ur ett surfingperspektiv. En annan viktigt faktor är att vågorna rullar fram vilket gör surfingen riktigt kul. Denna kombination gör att Santa Cruz drar till till sig vågsurfare, kitesurfare och de som gillar body board.

I Santa Cruz fins också en populär surfingskola. När TakeVenture besökte stranden var det full aktivitet med kursdeltagare och kursledare. Sedvanligt började lektionen på stranden där bland annat upphoppsteknik tränades. Där efter var det dags för deltagaran att prova sin lycka ute bland vågorna. Kursledarna följde med eleverna ut till havs för att ge fullt support till de som behövde.

För egen del hade jag fullt upp lite på sidan av kursverksamheten. Vågorna rullade in med täta intervall och det var lätt att hitta vågor att öva på. Enligt god surf-sed är det den surfare som först tar vågen som får den. År man tvåa på vågen är det bara att akta sig. Men eftersom det var gott om vågor var det plats till alla.

Till min överraskning var vattnet mycket kallare än jag hade väntat mig. Atlanthavet är kanske inte det varmaste vilket jag borde förstått innan jag kom dit, men av någon anledning hade jag tanken om ett varmt Portugal och varmt hav. Men ack sådan frisk överraskning det var. Våtdräkt är en stark rekommendation om man tänkt sig ligga i vattnet en längre tid. Skönt nog är lufttemperaturen 25-30 grader vilket gör stranden till en härlig plats.

Tiden går fort när man har kul burkar det heta. En vecka gick fort och mina kunskaper i surfing förbättrades avsevärt. Men för min del räckte det med en vecka på Santa Cruz. När veckan drog sig mot sitt slut började jag längta efter större utmaningar. Men i sin helhet gillade jag Santa Cruz. Stället ”andas” surfing och det fins flera mysiga restauranger och barer att besöka på kvällarna. En del ligger med utsikt över havet men flertalet hittar man kring torget inne i Santa Cruz.

Santa Cruize är ett supermysigt ställe och det perfekta stället för en nybörjare i surfing.

Författare: Fredrik Lindgren
Foto: Fredrik Lindgren
Menu Title