background img
Boxen Banner
banner

San Francisco – en stor stad med både lugn och puls

Header

San Francisco en stad med både lugn och puls. Vill man ha högt tempo, trafikerade gator, shopping och sevärdheter är Down Town ett intressant område. Eller upplev The Bay Area som är en mycket lugnare område som sträcker sig från The Golden Gate Bridge till Fishermans Warf.

San Francisco 4

Down Town San Francisco är ett stort område där Union Square är det mest centrala torget. Utgår man från Uniom Square hittar man ett rikt utbud på Shopping och restauranger. Men man ska ha mycket tid till förfogande i den centrala delen av staden. Många av gatorna är tre-filiga och starkt trafikerade vilket gör att det tar tid att gå från en plats till en annan. Strid ström av bilar och människor som ständigt är på väg. Men det är också en del av charmen med Down Town San Francisco. Tillsammans med San Jose och Okland bor det cirka 3,6 miljoner invånare i storstadsområdet medan det är cirka 750 000 invånare i innerstaden.

San Francisco 5

China Town är ett populärt besöksmål i San Francisco som också ligger med promenadavstånd från Union Square. Att hitta dit är relativt enklet. En vanlig turistkarta fungerar alldeles utmärkt men om man har en smartphone med google maps fungerar det lika bra.

China Town i San Francisco är världens näst största utanför Asien med undantag för China Town i Manhattan New York. Mitt i San Francisco som har en blandning av viktoriansk och modern arkitektur dyker The Gate to China Town upp. Det känns lite märkligt att se denna entre mitt bland allt annat i denna stora stad, och visst blir man nyfiken att se mer.

San Francisco 6

Gatan är som man kan tänka sig ett China Town. En lång gata starkt influerad av asiatisk kultur men som i nutid blivit en turistattraktion. Gatan är välbesökt av både turister men också av de som bor och verkar där. Gatan har många exotiska affärer och restauranger. En del butiker känns mer autentiska än andra och variation av utbud är stort. Allt från vykort till stora skulpturer.

Lombard Steet är en klassiker i San Francisco. I vissa turistbroschyrer kallas den för världens krokigaste gata. Visst är den krokig och kul att köra och har man en hyrbil kan det bli ett kul inslag under en av dagarna. Gatan är enkelriktad vilket gör att man startar från toppen av en backe och kör sedan lugnt ned för Lombard Street. Men räkna med köbildning under högsäsong. Många är det som vill köra denna gata och ännu fler är det som är där för att ta fotografier.

San Francisco 7

Fishermans Wharf är en gammal del av San Francisco som än idag är ett handelsområde för fisk. Tredje generationens fiskare är fortfarande aktiva i fiskerinäringen och bidrar till att bibehålla traditionen levande. I modern tid har området blivit ett populärt besöksmål för turister. Fishermans Wharf är en lång gata längs fiskebryggor med shopping, restauranger och olika aktiviteter. Gatan gästats förutom av turister också av musiker, teaterframställningar, jonglörer, robotliknande aktörer.  Allt detta gör Fishermans Wharf till en trevlig upplevelse. Upplev gatans energi och ät en god fisk vid någon av de uteserveringar som finns där. Fishermans Wharf är trots allt en historisk plats där människor i huvudsak livnärde sig på fiske.

San Francisco 2

Alcatraz – fängelseön som man inte kunde rymma ifrån, tillhör en av de större turistattraktionerna i San Francisco. En skrämmande men också fascinerande upplevelse. Följ med oss i nästa artikel då vi besöker Alcatraz.

Text/foto: Fredrik Lindgren


Menu Title