background img
Boxen Banner
banner

Sagres i Portugal, en plats att njuta…

Sagres 1256

Snabba fakta:

Land: Portugal

Plats: Sagres

Region: Algarve

Närmaste stora stad: Lagos

Sagres ligger på Algarvekusten i Portugal och är den mest sydvästliga punkten i Europa. Orten präglas av lugn och ro där människor vandrar omkring och bara njuter av den speciella atmosfär som det ger med att vara på den mest sydvästliga punkten. Jag kan bara hålla med om att det var speciellt härligt att se den stilla horisonten i vetskap om att vara så långt sydväst.

Det fins flera utsiktspunkter att besöka för att få bästa möjliga utsikt över hav och horisont. På dessa platser samlas många av de tillströmmande turisterna som vill uppleva och njuta av lugnet. Det är lätt att ströva omkring och hitta egna platser för att bara sitta ned och känna lugnet, titta ut över hav och horisont. Sagres ligger på en platå med branta stup ned till vattnet vilket gör att utsikten blir enastående påtaglig.

Inne i själva orten Sagres finns några få gator med hotell, restauranger, barer och ett begränsat utbud av shopping. Men det är just det som ger den fina charm Sagres är känt för. Det är helt enkelt lugnt och mysigt och ett ställe att bara vara.

För den som vill finns det fina möjligheter till att vandra längs vackra stränder, cykla, dyka och att prova på surfing. Men Sagres är fortfarande relativt outvecklat för turister vilket bidrar till atmosfären. Vill man ha mer shopping liv och rörelse är det endast 20 minuters bilfärd in till Lagos som är den största staden i denna del av Algarve.

Min upplevelse av Sagres är frihet lugn och skön eftertänksamhet. Spännande aktiviteter i all ära men denna plats blir för mig bäst beskriven som en riktigt skön plats att bara vara och att må gott i några dagar.

Text: Fredrik Lindgren
Foto: Fredrik Lindgren


Comments

  • många minnen dyker upp! Var till Lissabon en regnig sista vecka i mars för flera år sen. Besökte i full storm Cabo da Roca Det motiverade en bilhyra och besök till Sagres , Cabo de Sao Vicente, Fantastiskt.
    Bilen förde oss vidare till en lugn och absolut härlig strand med lugn och värme i Salema, Längtar dit! Solnedgångarna fångades någon mil österut vid fantasiska klippor där atlantvågorna kastades in och hade format klipporna till ett trasigt pussel,
    Ett annat minne eller association: Läs/ lyssna till boken Kollektivt självmord, av Arto Paasaliina. En tragikomisk berättelse över ett gäng depressiva finnar som planerar ett köra en buss över ett lämpligt stup, Ett kollektivt självmord,, Många turer blev det, många stup finns i Europa, och många hinder uppstår, Tur det !

    Britta Norlin 12/10/2012 19:00
  • -->
    Menu Title