background img
Boxen Banner
banner

Punta Faro – Paradisön i Colombia

Pontafaro560 TakeVenture

Ingress:
Pontafaro är en paradisö utanför staden Cartagena som ligger på Colombias nordvästra kust. Ön passar den som söker lugnet, bort från stress och moderna städers brus. Här råder en underbar stilla atmosfär som måste upplevas.

SNABBA FAKTA Snabba fakta: AKTIVITET: Ta det lugnt. PLATS: Punta Faro. NÄRMASTE STAD: Cartagena. LAND: Colombia. NÄRMASTE FLYGPLATS: Cartagena. ATT TA SIG från Cartagena till Pontafaro gör man med båt.

Punta Faro är en paradisö utanför staden Cartagena

Punta Faro är en paradisö utanför staden Cartagena som ligger på Colombias nordvästra kust. Ön passar den som söker lugnet, bort från stress och moderna städers brus. Här råder en underbar stilla atmosfär som måste upplevas.

Myshydda med havsutsikt

Efter ett par dager i Cartagena passar det utmärkt med några dagar ute på paradisön Punta faro. Ön är mycket liten och erbjuder några få aktiviteter. Vill man så finns det möjlighet till, vindsurfing, kayaking, snorkling och dykning, men man ska veta att det handlar om stillsamma upplevelser och det passar för de som nyss börjat eller vill prova på. Söker man större utmaningar finns andra platser att besöka.

Pontafaro 1

Ön kallas allmänt för Punta Faro men heter egentligen “Mucura Island”. Punta Faro är också namnet på det hotell som finns på ön. Att ta sig sig till Mucura Island gör men med båt som avgår från Cartagena.

Boka innan ni åker dit. Båtturen tar cirka 4 timmar enkel väg som är en härlig upplevelse. Man vet aldrig när man får en överraskning. När vi besökte ön kom vi att möta delfiner mitt ute på öppet hav. Kaptenen på vår båt var snabb att se dessa och stannade båten. Nyfikna som delfiner är kom de ända fram till vår båt och beskådade oss.

Pontafaro 3

Ombord på båten blev det livlig aktivitet från passagerarna som alla ville få så bra vy som möjligt. Visst var det en överraskning och ett minne för livet. Är man skandinav tillhör ett möte med vilda delfiner något alldeles extra.

Punta Faro hotell är mycket fint och känns mycket välordnat. God mat och fin service. På kvällarna serveras middagen ute i det fria på den fina gräsmattan under lampornas sken från de intilliggande träden. Atmosfären är det som utmärker sig. Stillhet och lugn på ett härligt sätt. Visst finns det andra platser som erbjuder lugn och ro men det är något alldeles speciellt med Mucura Island och Punta Faro hotell. Det måste helt enkelt upplevas.

Text/Foto: Fredrik Lindgren


Menu Title