background img
Boxen Banner
banner

Playa del Ingles – Turistorten med strandliv, shopping och nattklubbar.

TakeVenture.se Playa del Ingles560

Playa del Ingles – badorten som har det mesta. Strandliv, hotell, shopping, restauranger, barer, operatörer som erbjuder olika aktiviteter. Allt från guidade bussturer till fallskärmshoppning. Utbudet är stort vilket gör att det är enkelt att hitta sina egna favoriter.

Stranden är den givna attraktionen som drar till sig turister får hela Europa men också andra delar av världen. Playa del Ingles har länge varit den mest populära stranden på Gran Canaria vilket gör att många turister söker dit. Dels för strandlivet men också för att shoppa och att äta vid någon av de fina strandrestaurangerna.

TakeVenture.se Playa del Ingles10

Havet är lugnt och bjuder inte på några överraskningar. Vattentemperaturen är sval tack vare atlantens kalla vatten men till följd av att Playa del Ingles ligger på Gran Canarias södra sida är det som regel soligt och varmt.

TakeVenture.se Playa del Ingles9

Strandrestaurangerna som ligger längs Playa del Ingles håller hög standard och erbjuder det mesta i sina menyer. Vissa av restaurangerna ligger alldeles intill badstranden medan andra ligger uppe på klipporna som ger fin utsikt över stranden och havet med solen i horisonten.TakeVenture.se Playa del Ingles14

Efter att stranden avfolkats och mörkret fallit tänds Playa del Ingles barer och nattklubbar till liv. Stadens gator och gränder befolkas av turister som letar efter en trevlig kvällsrestaurang, pub eller senare på kvällen en nattklubb.TakeVenture.se Playa del Ingles5

Playa del Ingles är som en lite stad i miniatyr men med en av Europas mest kända stränder. För de som söker efter en fin badort med alla tänkbar service är denna ort ett trevligt alternativ.

Text/Foto: Fredrik Lindgren

FOTOGALLERI


Menu Title