background img
Boxen Banner
banner

Norgesvängen i Kittelfjäll

Kittelfjäll Header

Snabba fakta:

Aktivitet: Offpist

Offpiståk: Norgesvängen

Ort: Kittelfjäll

Närmaste flygplats: Vilhelmina

Tänk på att: Ordna hämtning  med bil

Kittelfjäll

Norgesvängen har fått sitt namn tillföljd av att åket ligger på andra sidan av Kittelfjälls skidområde och som vätter mot norska gränsen. I realiteten kommer man aldrig så långt som till Norge men man behöver hämtning med bil för att ta sig tillbaka till skidområdet.

Kittelfjäll Norgesvängen from TakeVenture.se on Vimeo.

Enklaste sättetet att nå till starten av Norgesvängen är att ta hotelliften I Kittelfjäll och sedan skråa höger uppifrån sett till dess man ser en naturlig sänka i fjällkammen. Det är den man tar sikte på medan man går på stighudar för att komma till starten av Norgesvängen. Om man inte har stighudrar går det med lite vilja att pulsa sig upp till starten. Avståndet från transporten upp till fjällkammen är relativ kort men om det är pudersnö kan det kosta några kalorier extra utan stighudar.

IMG_5460

När man står på kammen gör man bäst i att återigen skråa höger uppifrån sett till dess ett naturligt snöfällt blir synligt. Det är från detta snöfällt man hittar relativt öppen fjällskog att åka ned genom. Hittar man det är detta åk riktigt kul med flera kul passager.

Text/Foto: Fredrik Lindgren
Film: Magnus Brännström, Fredrik Lindgren

IMG_5556


Menu Title