background img
Boxen Banner
banner

Monument Vally – betyder på Navajo Valley of the Rocks och är en fantastisk naturupplevelse.

Monument Vally

Snabba fakta:

Aktivitet: bilsafari

Plats: Monumant Vally

Stat: Utah

Land: USA

Läs mer via denna länk: Navajo Nation Parks & Rekreation

Monument Vally 570

Vally of the Rocks.

Monument Vally heter på Navajo, Tsé Bill Ndzisgaii och betyder Vally of the Rocks som också är en Navajo Tribal Park.

Monumet Vally är en populär turistattraktion med sin 27 km långa grus/sand-väg genom Vally of the Rocks. Historiskt sett är det Navajo-indianerna som befolkat detta område och i nutid är området etablerat som, Navajo Tribal Park.

Monument Vally (2)

Monument Vally ligger i Arizona, Utah och nås enklast via U:S Route 163. Nationalparken är öppen för turister och det kostar en liten entréavgift för att komma in i parken. Eftersom Vally of the Rocks är ett stort område har man ordnat med en 27 km lång grusväg som löper genom det spektakulära landskapet.

Det är rekommenderat att man kör denna slinga med en bil som har hög markfrigång för att undvika att köra fast eller att skada bilens underrede. Men när undertecknad körde offroad-slingan klarade jag mig med en vanlig personbil. Visst var jag tvungen att ta det lugnt vid vissa passager. Men i sin helhet var det en lätkörd vildmarksväg.

Monument Vally (1)

Upplevelsen att vistas ute i detta fantastiska landskap är verkligen värt bilresan till Monument Vally. Sandstensbergen är formerade som höga pelare med platåer som bergstoppar.

Rakt upp ur prärien står de som monument från en annan tid och när man vet att Navajo-indianerna en gång befolkade detta område ger det en extra dimension till hela upplevelsen.

Text/Foto: Fredrik Lindgren

Monument Vally (3)


Menu Title