background img
Boxen Banner
banner

Maspalomas beach

TakeVenture.se Maspalomas 560

Maspalomas är en av de mest populära stränderna på Gran Canaria och ligger på sydspetsen av ön. Maspalomas är en liten stad som har allt man behöver, men det är stranden som är den stora attraktionen. Tidigare var det Playa del Inglés som var den mest populära stranden men på senare tid är det Maspalomas som tagit över som the go to beach.

TakeVenture.se Maspalomas8

Det är relativt lätt att ta sig till stranden oavsett vart man bor på Gran Canaria. Lokaltrafiken är väl utbyggd och det är ett stort antal busslinjer som går till Maspalomas. Från busstationen är det endast ett stenkast till stranden.

Det första som möter en när man närmar sig stranden är det gamla fyrvaktartornet, El Faro de Maspalomas som reser sig med 60 meter över havet. Platsen vid tornet samlar många turister som stannat till för att beundra byggnaden.

TakeVenture.se Maspalomas7

När man passerat detta torn når man den inledande delen av Maspalomas beach. Stranden är som de flesta stränder med sand, hav, sol och bad, men det som utmärker Maspalomas är den intilliggande restaurang- och bar gatan med små butiker. Det är inte en gata i traditionell mening med asfalt, bilar och massor med shopping. Denna lilla promenad är kort och blir som en mysig bakgata till stranden. Några få butiker och ett flertal restauranger att besöka.

TakeVenture.se Maspalomas3

Det är denna lilla bakgata som ger Maspalomas sin speciella prägel. Sol och bad kombineras med trevliga restauranger som man enkelt når från sin plats på stranden.

Text/Foto: Fredrik Lindgren

TakeVenture.se Maspalomas4

Bildgalleri

 

 


Menu Title