background img
Boxen Banner
banner

Lofoten – Med bil från Henningsvær till Å

Lofoten Thumb - TakeVenture
Snabba Fakta: AKTIVITET: Roadtrip. STRÄCKA: Från Henningsvær till Å. REGION: Lofoten. LAND: Norge.

Vi hade åkte upp till Henningsvær i Lofoten för att klättra en helg. Ett snabbt beslut gjorde att vi tog tillfället i akt att utnyttja det fina väder som utlovats i regionen. Många gånger har man åkt upp bara för att man kunde vara ledig men utan att ha tur med vädret. Denna gång såg väderprognosen mycket lovande ut och den chansen tänkte vi ta.

Lofoten Fjord - TakeVenture as Smart Object-1

 

Lofoten är som bekant känt för sin fantastiska natur med höga fjäll som stupar rakt ned i havet och med bilvägar som slingrar sig längs fjordarna. Små samhällen dyker upp längs vägen med sina karakteristiska särdrag och man imponeras över hur vackert och pittoreskt det är.

Lofoten Fjord - TakeVenture (4)

 

Många gånger har jag besökt Lofoten för bergsklättring eller skidåkning men aldrig tagit mig tid att se mig omkring i området. Denna gång beslöt vi oss för att köra den omtalade vägen från Henningsvær till Å. Vi hade hört talas om ett fantastiskt landskap och om de vita stränder som sades finnas i Å.

Efter en halv dag med klättring satte vi oss i bilen laddade med våra kameror och började köra mot Å. Vi tänkte att det inte skulle ta så lång tid eftersom allting är relativt nära i Lofoten. Men så fel vi hade. Eftersom vi båda är fotointresserade stannade vi efter var och varannan kurva för att fotografera. Ut ur bilen in i bilen, ut ur bilen in i bilen. Detta upprepade sig hela vägen fram till Å.

Lofoten Fjord - TakeVenture (2)

 

Vi var helt tagan över hur otroligt vackert allting är i Lofoten. Visst har vi sett skönheten tidigare och uppskattar det för vad det är. Men det har alltid varit med klättring som fokus. Nu bestämde vi oss helt enkelt för att göra en liten roadtrip och fotografera för att på ett lugnt sätt uppleva Lofotens stora skönhet.

Det gick som ett mantra i bilen över hur förundrade vi var att vi aldrig tidigare tagit oss tid till detta. Tänk så mycket man går miste om när man har bråttom. Lofotens stora skönhet sätter spår i ens inre. Upplevelsen av allt det vackra med fjäll, hav, färger och den friska luften är något man vill uppleva igen och igen.

Text/Foto: Fredrik Lindgren

Bildgalleri


Menu Title