background img
Boxen Banner
banner

Lake Louise – en av Nordamerikas största skidanläggningar.

TakeVenture Lake Louise Header

 

Lake Louise ligger i Banff National Park och är en av Nordamerikas största skidanläggningar till ytan räknat. Antalet backar och nedfarter är mycket stort och varierar från lätt till avancerad nivå. Systemet har 145 namngivna nedfarter men det verkliga antalet är mycket större än så. Från varje namngiven nedfart finns flera stickspår att välja bland som inte är namngiva eller graderade med någon färg. Det gör att variationen blir närmast oändlig.

TakeVenture Lake Louise3

Lake Louise passar alla skid- och snowboardåkare. Man har ordnat så att det går en grön nedfart från alla liftar vilket gör att man kan ta sig ned med glädjen i behåll oavsett vilken nivå man befinner sig på. För de som söker mer utmanade nedfarter finns det gott om utmaningar. Detta oavsett om man vill åka i preparerade nedfarter eller off-pist.

TakeVenture Lake Louise2

Systemet är så stort att det tar lång tid innan alla off-pistnedfarter blir uppåkta, Det gör att det finns gott om fin puderåkning de dagar snön är nyfallen. Variationen på off-piståkningen är allt från öppna flacka snöfält till brant skogsåkning. Olika formationen och varierad terräng gör åkningen till en fantastisk upplevelse.

TakeVenture Lake Louise4

Oavsett om man åker i pisterna eller off-pist är det alltid nära till en lift. Fjället har liftar på båda sidorna berget vilket gör skidåkningen till en upptäcktsfärd genom Klippiga Bergen. Mycket fin skidåkning med fantastisk utsikt gör vistelsen i Lake Louise till en vinnare.

Text/Foto: Fredrik Lindgren

FOTOGALLERI


Menu Title