background img
Boxen Banner
banner

La Grave – ett paradis i Franska Alperna…

La Grave Header2 1490

Snabba fakta:

Aktivitet: Skidåkning

Ort: La Grave

Närmaste stora stad: Grenoble

Land: Frankrike
_______________________________________

La Grave är en liten by i Franska alperna i närheten av staden Grenoble. Men även om byn är liten som by betraktad betyder det inte att orten som skidort är liten. Området bjuder på massor av skidåkning på alla nivåer. Allt från trevliga preparerade backar till extrem offpist skidåkning.

Att ta sig till La Grave är relativt enkelt. Utgår man från Grenoble är det endast 75 km upp till byn La Grave. Det går bra att hyra bil eller ta bussen direkt upp till byn. Bil- alternativt bussresan upp till La Grave är en vacker upplevelse eftersom Grenoble ligger på låglandet och La Grave mitt uppe i de vilda alperna. Landskapet förändras drastiskt ju högre upp i fjällområdet man kommer. En fin stämningshöjare.

Skidåkningen är i världsklass oavsett vad man tycker om för skidåkning. Gillar man att åka fint preparerade pister finns det gott om sådan. Upplevelsen är fantastisk eftersom dessa pister ligger i en mycket dramatisk miljö. Detta är samtidigt en stor tillgång för de som enkelt vill åka lite offpist. Bredvid de pistade backarna ligger snön ofta orörd och är lättillgänglig för de som vill öva sin förmåga att åka skidor.

La Grave är ett stort skidområde vilket ger många olika typer av skidåkning. Allt från brant offpist- till slät och fin piståkning. Men det betyder också att det tar tid att åka från toppen till botten om man tänkt sig ta en lunch nere i byn för att sedan ta sig upp på fjället igen. Alternativt fikar- eller luschar man i någon av det toppstugor som finns uppe på högson. De är riktigt mysiga och har bra menyer. Men som alltid kan dessa toppstugor vara välbesökta, särskilt soliga dagar. Men vad gör väl det eftersom det också är trevligt luncha tillsammans med glada människor.

 

Text/foto: Fredrik Lindgren


Menu Title