background img
Boxen Banner
banner

Gran Canaria – En kontinent i miniatyr

TakeVenture.se Gran Canaria560

Gran Canaria beskrivs ibland som en kontinent i miniatyr med anledning av dess stora variation i landskapet och att ön har 4 klimatzoner. Från det torra klimatet i söder till det regniga i norr. Öns högsta berg Pico del Pozo når en höjd på hela 1 949 meter över havet.

För de som vill uppleva Gran Canarias stora variation på en dag arrangeras bussturer som tar en hel dag i anspråk. Vingresor är en av de aktörer som arrangerar dessa bussturer och vi valde att åka med en dag.

Bussturen startar i Maspalomas som utgångspunkt men om man bor på andra intilliggande orter hämtas man av bussen vid avtalad plats. Därefter börjar själva bussfärden som går från sydändan av ön upp i- och över bergen för att sedan avslutas på Gran Canarias norra sida. Därefter åker man tillbaka via Las Palams och den snabba motorvägen ner till Maspalomas.

TakeVenture.se Gran Canaria

Eftersom Gran Canaria är en liten ö tar det inte lång tid innan vägen blir allt mer slingrande längs stigningen upp mot bergen. Redan efter en halvtimme får man den fina utsikten övre både berg, dalgångar och kustlinjen med hav och horisont.
TakeVenture.se Gran Canaria6
Första stoppet sker vid en mysig liten bergsrestaurang där man får 20 minuters paus för att fika och njuta av utsikten. Därefter forsätter bussturen vidare upp mot den högsta punkten för bilvägen där man också stannar till för att ta del av lokala godsaker och souvenirer. Har man tur med vädret kan man tydligt se ända till Teneriffa som är grannön till Gran Canaria.

TakeVenture.se Gran Canaria8psd

Beroende på säsong kan det vara lite kyligare vid denna plats och det är rekommenderat att ha med sig en långärmad tröja eller liknade.

Vår bussguide ger passagerarna hela tiden berättelser om de olika platser man åker förbi. Den mesta av tiden under bussresan är att sitta i buss och lyssna till guiden som hela tiden har intressanta berättelser till det man ser från bussfönstret. Gran Canaria har en händelserik historia vilket gör att guiden lätt kan behålla resenärernas intresse.

TakeVenture.se Gran Canaria10

Efter lite mer än halva bussresan stannar man för en timmas lunch vid en vackert belägen restaurang med utsikt över dalgången ned mot kusten. Längst ut ser man delar av huvudstaden Las Palmas.

TakeVenture.se Gran Canaria1

Bussresan forsätter ned för den slingrande vägen till Gran Canarias mest besökta kyrka La Basilica de Nuestra Señora de Pino som ligger i ett lugnt och fint litet samhälle. Efter ett stopp vid kyrkan bär resan vidare till slutattraktionen som är banangrevinnans eleganta trädgård med över 400 olika växter från när och fjärran.

Text/Foto: Fredrik Lindgren

Fotogalleri


Menu Title