background img
Boxen Banner
banner

Go kart racing i Algarve Portugal

Go Cart Headder30 807

Snabba fakta:

Aktivitet: go kart racing

Plats: Algarve, Portimao, Mexilhoeira

Land: Portugal

Go Cart Center: Autodromo International

Kontakt: http://autodromoalgarve.com.pt

Vi hade turen att hitta information om denna motorstadion i ett av alla informationsstånd längs turiststråken i Portimao på algarvekusten. Broschyren såg bra ut och vi bestämde oss för att ta chansen. Det kunde ju vara kul. För egen del är jag galet eggad i allt som har motorer, går fort och hårt.

Film: Gokart Racing i Algarve Portugal

Att hitta dit var enklare än jag först trodde. På broschyren stod det att motorstadion låg i närheten av Mexilhoeira några mil utanför Protimao. Med den erfarenhet av att köra i Portogisiska små samhällen trodde jag att det kanske skulle bli lite krångligt att hitta fram. Där bedrog jag mig. Så fort vi kommit ut på motorvägen och börjat köra mot Mexilhoeira var det välskyltat med orange skyltar som sade Autodromo. Det var bara att följa skyltarna och så plötsligt dök det upp en enorm anläggning mitt ute i ingenting.

Så snart vi svängt av motorvägen och in mot området där anläggningen skulle finnas blev det tvåfilig väg upp till anläggningen. Allt vi såg omkring oss föreföll vara nybyggt. Mycket stiligt. Det märks att motorsporten på den här nivån har resurser.

För ett ögonblick trodde jag att det var i den stora arenan vi skulle köra men så klart var det en önsketanke. I samma område som den stora arenan fanns en mindre racingbana för just Go Carts. Men med samma standard som den stora och anpassas för just Go Cart Racing.

Vi anmälde oss och betalade för 30 minuters körning. Om man vill kan man även välja 15 minuter. Personalen organiserade oss i grupper så att det blev ett jämt fördelat antal förare till varje race. De hade även en kategori för barn. Racingbanan var uppdelad i två delar som gjorde det möjligt att köra två lopp samtidigt. Ett för vuxna och ett för barn om så skulle behövas.

Go Cartbilarna var välbyggda och kändes krispiga. Som ofta var dessa fordon också bestyckade med encylindriga motorer och automatväxlade, eller rättare sagt enväxlade. Det är förståss lite trist om man vill köra ritigt hårt. Men med dessa förutsättningar gick de riktigt bra i förhållande till banas raksträckor och kurvor.

Det är svårt att uppskatta hur fort det gick men med risk för felbedömning skulle jag gissa att man kom upp i ca 100 km i timmen på den längsta raksträckan som förgicks av en kort raksträcka med en medelsnäv högerkurva. Tricket var att hitta rätt linje så att man behöll fästet genom hela kurvan om man skulle lyckas hålla sig kvar med fullt gaspådrag. För mig tog det ganska många varv med flera avåkningar innan jag hittade linjen och fästet. Det var då det började bli riktigt kul. Go kart racing ger mersmak.

Bildspel: Fotografier från Go kart Racing i Algarve Portugal

Författare: Fredrik Lindgren

Foto: Fredrik Lindgren


Menu Title