background img
Boxen Banner
banner

Ferragudo på Algarvekusten i Portugal är ett smycke som förutspås bli den nya hotspoten i Algarve.

Ferragudo (1) copy

Snabba fakta:

Ort: Ferragudo

Region: Algarve

Land: Portugal

Närmaste flygplats: Faro

Ferragudo (7) copy

Ferragudo – smycket på Algarvekusten

Ferragudo är en liten ort på Algarvekusten som skiljer från de andra med sina smala kullerstensgator. Ferragudo har länge varit ett samhälle präglat av fiskeverksamhet men som på senare tid kommit att bli en allt mer populär turistort. Det förutspås att Ferragudo kommer att bli den nya hotspoten på Algarvekusten.

Ferragudo (11) copy

Att ta sig till Ferragudo.

Från Faro går det bussar till Ferragudo vilkt gör det enkelt att ta sig dit men har man tänkt sig att se sig omkring är det bäst att hyra en bil. Det kan bli krångligt att ta sig med buss till de olika utflyktsmål som finns att besöka. Inte minst finns flera fina badstränder att uppleva i regionen.

Ferragudo (5) copy

Ferragudos bycentrum är litet med ett centralt torg där det mesta är samlat kring. Flera restauranger och barer livar upp stämningen på kvällarna då uteserveringar får torget att kännas som en festplats.

Ferragudo (8) copy

Shoppingen är relativt enkelspårig och handlar mest om turistsouvenirer men det har sin charm och gatorna med sina små affärer är mycket mysiga att promenera längs. Vill man ha ett större utbud av chopping får man ta sig till de större orterna i närheten som till exempel Lagos eller Portimão.

Ferragudo (4) copy

Algarvekusten är en relativt kort kuststräcka vilket gör att det mest ligger inom rimligt avstånd om man har tillgång till bil. Det gör att Ferragudo blir ett riktigt fint alternativ att bo på. Atmosfären är lugn och trevlig med ett vänligt nattliv att njuta av.

Text/Foto: Fredrik Lindgren

Ferragudo (10) copy Ferragudo (3) copy Ferragudo (2) copy


Menu Title