background img
Boxen Banner
banner

Engelberg – Ett skidparadis i Schweiz

Header Engelberg

Aktivitet: Skidåkning
Ort: Engleberg
Land: Schweiz
Närmaste flygplats: Surich

Engelberg ligger i Schweiziska alperna och är ett skidområde som passar alla. Allt från lätta familjebackar till brant offpiståkning för den äventyrssökande åkaren.

Engelberg Schweitz from TakeVenture.se on Vimeo.

 
Byn ligger i en dalgång mitt bland de högalpina alperna. Vart man än går i den lilla byn har man dessa vackra fjäll som bakgrund till de små och mysiga gatorna. Byn är liten vilket gör att det går bra att promenera till det mesta. Bor man i den centrala delen av Engelberg blir det lite väl långt att gå till kabinbanan med skidutrustning. Men detta är inte ett problem eftersom det går skidbussar från centrum till kabinbanan.

Engleberg utsikt By

Gillar man shopping och nattliv finns det några alternativ men utbudet är relativt litet. Byn känns lugn och behaglig men samtidigt lite tempolös. Vill man gå på afterski finns det flera populära ställen att besöka. Det närmaste ligger intill första kabinbanan där man också kommer ned om man väljer att åka skidor hela vägen ned till byn från skidsystemet.

Engleberg By etage

Att hitta boende i Engelberg är som regel enkelt. Det finns flera hotell med full service eller lägenhetshotell med hög standard. Man kan även hitta privatägda lägenheter som hyrs ut enligt överenskommelse.

Skidåkningen är den stora upplevelsen som blivit Engelsbergs varumärke. Skidsystemet är stort men samtidigt koncentrerat till en del av fjället. Detta gör att det är enkelt att ta sig runt i systemet via olika backar och liftar utan att behöva åka långa transportleder eller ta buss mellan olika områden.

Backarna är väl preparerade och håller hög standard. Variationen är stor, allt från släta och flacka backar till mer branta eller kuperade backar. Skidåkningen passar alla skidåkare. Allt från trevlig familjeåkning till häftig offpiståkning för den som söker efter äventyr. Flera av offpiståken når man enkelt från skidsystemet om man vill testa på att åka offpist. Möjligheterna är många om man bara håller sig intill de preparerade backarna.

Engleberg Pist kullar

Men om man vill komma åt det mer äventyrliga offpiståken bör man vara en erfaren åkare för att kunna bedöma vart de startar och avslutas. Som alltid måste man ha med sig nödvändig lavinutrustning som, transiver, sond, spade och gott omdöme.

Engleberg2

Engleberg erbjuder fin skidåkning i alla nivåer och det är enkelt att ta sig runt i systemet. Både för de som håller sig till preparerade backar så väl som för offpiståkarna. I skidsystemet finns flera restauranger med bra mat när det är dags för en paus.

En vecka i Engelberg går fort. Fin skidåkning i en fantastiskt vacker miljö.

Följ med oss i nästa artikel och se filmen där vi åker det kända offpiståket Laubergrat. Artikeln publiceras den 10-03-2014

Text/Foto/Film: Fredrik Lindgren


Menu Title