background img
Boxen Banner
banner

Dead Horse Point

Header Dead Horse2

Dead Horse Point hade jag hört talas om men aldrig haft möjlighet att besöka. Platsen ligger i ett område som kallas för Canyon Lands i närheten av Moab.

Dead Horse Point USA - TakeVenture (3)

Om man är i närheten av Canyon Lands kan man med fördel ta en eftermiddag i Dead Hores Point. Det är ett nationalparksområde vilket gör att det kostar en liten avgift för att köra i området, men det är det helt klart värt.

Vägen genom Canyon Lands är riktigt häftig med alla sandstensformationer som man lätt ser från bilvägen. Väl ute i Dead Hores Point finns inte så mycket annat än just denna plats med utsikt över Colorado River 600 meter längre ned i Canyonen.

Text Dead Hores Point

Enligt legenden fick platsen sitt namn för sin naturliga form som gjorde det lättare för Cowboys att stänga inne vilda Mustanger. Med hjälp av grenar och buskar kunde man skärma av så att man med klippans stupkant formerade en Corral (hage) där man samlade in hästarna.

Dead Horse Point USA - TakeVenture (5)

Dead Horse Point är på många sätt en större upplevelse an självaste Grand Canyon. Kunskapen om det historiska vingslag som vilar över platsen gör upplevelsen så mycket starkare.

Text/Foto: Fredrik Lindgren

Bildgalleri


Menu Title