background img
Boxen Banner
banner

Brännbollscupen 2011 i Umeå

Header Brännbollskuppen 2011 1027

Snabba fakta:

Aktivitet: Brännboll

Plats: Mariehemesängarna

Stad: Umeå

Länk: www.brannbollscupen.se

Arrangör: www.iksu.se

Brännbollscupen är ett årligt återkommande evenemang i Umeå sedan starten 1974. Cupen har alltid varit en lagtävling där ett segrande lag koras. Men lika viktig är folkfesten som gjort evenemanget så populärt.

Film: Brännbollscupen 2011 i Umeå

Många lag tränar och förbereder sig seriöst i god tid inför brännbollscupen och siktar på att vinna tävlingen, men lika många eller fler lag är med för showens skull. De satsar lika mycket på en kul image som på att spela bra brännboll. Priserna som går att vinna är dels i huvudcupen men också i kategorin ”Best in Show”. Brännbollscupen är en folkfest där både det sportsliga och showinsatsen belönas.

Brännbollscupen 2011 i Umeå som arrangeras av Iksu blev återigen en lyckad tillställning. Vädret var under första tävlingsdagen kylslaget med inslag av regn. Men det var inte något som hindrade lagen från att satsa allt och att bjuda på engagerade shower.Under finaldagen vände vände vädret till det bättre och stundtals värmde solen så att det kändes riktigt behagligt.

Brännbollscupen är verkligen en folkfest där olika aktiviteter pågår under tävlingsdagarna. Tävlingen äger rum på Mariehemsängarna som är ett av Umeås rekreationsområden. På området fanns ett 30-tal tävlingsbanor blandat med olika aktiviteter som bidrar till folkfestens popularitet.

Korvståndens dofter blandades med röken från bengaliska eldar och lagens egna grillar. Heja-ropen och lagens egna kämpa-sånger blandades med sekretariatets utrop om tävlingens pågående.

Spelemän i tidsenlig kostym spelade visor med anor från vårt kulturarv, starka män och kvinnor brottades på utlagda madrasser till publikens underhållning.

Utslagna lag strövade omkring, andra lag som fortfarande var med i cupen peppade inför kommande matcher. Supporters hejade på sina lag, besökare vandrade kring och lät sig underhållas och vara en del i denna folkets fest. Sannerligen måste jag säga att Brännbollscupen 2011 i Umeå var en höjdare.

Bildspel: Fotografier från Brännbollscupen 2011 i Umeå

Författare: Fredrik Lindgren
Foto: Fredrik Lindgren
Film: Fredrik Lindgren


Comments

  • Pingback: www.takeventure.se | Brännbollskuppen

  • -->
    Menu Title