background img
Boxen Banner
banner

Banff – en fin skidort mitt i Rocky Mountains

TakeVenture.se Banff560

Banff överraskar med sin behagliga atmosfär. Byn är upprustad och erbjuder det mesta. Shopping, restauranger och barer blandas om vart annat längs centralgatan som går genom hela samhället.

TakeVenture.se Banff8

Vintertid är det mest skidturister som besöker byn. Inne i själva Banff finns inte någon skidåkning men i närområdet hittar man tre skidsystem, Mt. Norquay, Lake Louise Ski Area och Sunshine Village. Om man inte har egen bli går det bra att ta skidbussen som trafikerar alla tre skidområden.

TakeVenture.se Banff3

Inne i Banff finns ett flertal fina hotell och motell i varierande prisklasser. Om man har valt ett boende med eget hushåll finns även en mycket fin och välsorterad matvarubutik mitt i byn. Banff har kommit att bli ett av Kanada mest omtyckta resmål vilket gör att det blir mycket folk i byn på helgerna. Den närmaste stora staden är Calgary som ligger endast 14 mil från Banff.

TakeVenture.se Banff1

I närområdet finns många utflyktsmål, allt från skidåkning till heta källor eller lättillgänglig vandring i Rocky Moutains. För de som tycker om storslagna vyer och nordamerikansk kultur är Banff en spännande ort.

Text/Foto: Fredrik Lindgren

Bildgalleri


Menu Title