background img
Boxen Banner
banner

Alanya City – en smältdegel av turism, shopping och restauranger

TakeVenture Alanya City Header 560

Alanya har under många år varit ett populärt resmål för européer och andra nationer. Undertecknad besökte Alanya för förta gången för mer än 20 år sedan och redan då var orten välbesökt av turister men hade fortfarande en genuin känsla. Nu, 20 år senare har staden utvecklats exponentiellt. Den genuina känslan av turkiskt te, guld- och mattförsäljning var som bortblåst.

TakeVenture - Alanya City6

Anlanya stad är numera starkt kommersialiserad på både gott och ont. Den genuina känslan av äkta mattor och fina smycken har nu ersatts av billiga kläder, klockor, hattar och sneakers. Visst finns det fortfarande smycken att köpa men man får leta efter bra priser om man tänkt sig göra en god affär.

TakeVenture - Alanya City2

Konkurrensen mellan de olika butikerna och restaurangerna gör att försäljarna kan upplevas som väldigt påträngande när man går omkring längs de olika gatorna. Alla vill att just du ska komma till just deras ställe vare sig det gäller mat eller shopping. Efter ett tag lär man sig att inte möta upp med ögonkontakt när det kallar på din uppmärksamhet. Gör man det får man en ännu mer påträngande “inkastare” på halsen. Oartigt nog kan man känna är att helt enkelt ignorera deras rop om uppmärksamhet. Det fungerar för det mesta och respekteras som regel av inkastarna.

TakeVenture - Alanya City4

Förutom detta är Anlanya stad fin och trevlig att besöka. Klimatet är varmt och behagligt dygnet runt vilket gör det till en trevlig vistelse att vandra omkring lätt sommarklädd för att hitta en restaurang för kvällen. De flesta restauranger serverar vällagad mat till bra priser. Servicen är på topp och man upplever sig omhändertagen av servitörerna. Utbudet av restauranger är stort och varierar från små enkla gatukök till högklassiga restauranger.

Foto/Text: Fredrik Lindgren

FOTOGALLERI


Menu Title