background img
Boxen Banner
banner

Träna gratis Afropowerdance

Header Afropowerdance 1032

Snabba fakta:

Aktivitet: Gratis utomhusträning

Platsexempel: Vänortsparken Umeå

Land: Sverige

Tips på gratis träning: www.iksu.sewww.friskisochsvettis.se

Not: 91 svenska Friskis&Svettis-föreningar kör utegympa i sommar. Dessutom i Bryssel, Helsingfors samt i många av deras norska föreningar.

Fakta afropowerdance: www.holistictraining.se

Hösten och nyårsskiftet brukar vara nystartstider då man köper träningskort, nya träningskläder och bestämmer sig för en sundare livsstil. Men varför inte träna under sommaren också? Detta är något som flera träningsanläggningar i Sverige tagit fasta på och nu erbjuds det gratisträning eller subventionerad träning såsom gympa, afropowerdance och yoga runt om i Sveriges träningshallar och utomhusparker.


Film: Afropowerdance i Vänortsparken, Umeå

IKSU Sport i Umeå är Nordens största träningsanläggning och de har under de senaste tio somrarna erbjudit gratis träning utomhus i Vänortsparken centralt i Umeå. Och det kommer mycket folk! Över hundra personer per pass. Ett av passen de erbjuder är afropowerdance, ett pass som de beskriver som ett konditionspass med mycket rörelseglädje. Där man barfota får släppa loss till ljudet av afrikanska trummor.

Genererar kunder
-Sommarträningen i Vänortsparken är dels en förmån för våra befintliga medlemmar men även en möjlighet för icke medlemmar och de som aldrig tränar att få uppleva den underbara känslan av att få röra på sig. Förhoppningsvis leder det till att några fortsätter att träna på något sätt även efter sommaren. Men det är svårt att säga om det genererat några nya kunder, men förhoppningsvis har gympan lockat några upp till anläggningen genom åren! Säger Camilla Alm, gruppträningskoordinator på IKSU Sport i Umeå. En av dem som blivit lockad av träningen är Ulrica Lundström från Umeå. – Jag tycker om att träna utomhus på sommaren eftersom det ger en härlig sommarkänsla och det är super att det är gratis, säger hon.

Träna rätt
Men om du inte gillar gruppträning så har du under sommaren en hel natur att utforska. Du kan löpträna, bergsvandra, promenera, klättra, påta i rabatten, simma, spela golf, wolleyboll, fotboll, cykla…listan kan göras lång på i stort sett kostnadsfria träningsalternativ. Det du dock behöver göra, enligt forskning om träning vid Umeå Universitet, om du vill uppnå långsiktiga resultat, är att starta på den nivå du befinner dig och sedan succesivt öka på träningen. Tänk också på att träna genom att göra saker du tycker är roligt och anpassa träningen till det arbete din kropp behöver utföra i ditt vardagliga liv. För att få lite hjälp på vägen besök sidan www.dintraning.se där du kan skapa ditt eget träningspass, helt gratis.


Bildspel: Fotografier från Afropowerdance, Vänortsparken Umeå

Författare: Sofia Larsson
Foto: Fredrik Lindgren


Menu Title